Mala's: Wat Zijn Het En Hoe Gebruik Je Ze? - Midgaardshop.be

Published Feb 04, 22
6 min read

Helende Zakstenen - Spirituele Winkel - Midgaardshop.be

TRAINEN WANNEER JE MAAR WIL met een  Home gym

Stel je zit 10 jaar bij dezelfde sportschool is dit alweer 3600 tot 4800 euro alleen aan contributie. Met zo’n bedrag kan je best een behoorlijke home gym maken! In het begin is het misschien een grote investering, maar op de lange termijn zal je daar alleen maar profijt van hebben.

Een eigen home gym maken bespaard je een hoop tijd. Tijd die je normaal kwijt bent aan het heen en weer reizen naar de sportschool. Immers hebben we er al zo weinig van in ons dagelijks leven. Daarnaast hoef je het huis ook niet uit als je wilt trainen. Je kunt trainen wanneer jouw dat uitkomt.

Bij de ene sportschool mag je geen pet dragen, en bij de andere mag je weer geen tanktop dragen. Wil je lekker rondlopen in een tanktop tijdens het trainen? Of een pet dragen dragen? In jouw eigen home gym ben jij de baas! Er is toch niemand die er last van heeft, of jouw er op gaat wijzen wat je wel of niet mag.

In dit artikel hebben we besproken waar je op moet letten bij een eigen home gym maken. Daarnaast hebben we ook de belangrijkste voordelen benoemd van een eigen home gym maken. Ben je klaar na het lezen van dit artikel om aan de slag te gaan met je eigen home gym maken? Wacht niet langer en ga gelijk aan de slag! Vergeet ook niet ons andere artikel te lezen: Je eigen home gym maken: welke spullen heb je nodig - MEDE & HONINGWIJN. .

Wat heb je nodig voor een thuis gym? Het goede nieuws is dat je voor een thuis gym eigenlijk helemaal niet zo veel nodig hebt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar de basisingrediënten zijn wat ruimte en een solide vloer. Hulpmiddelen zijn lang niet altijd nodig, aangezien je veel fitness oefeningen thuis zonder gewichten of apparaten kunt uitvoeren.

Volgens sommigen zou iedere man een eigen ‘man cave’ moeten hebben, met een thuisbioscoop, gameconsole, pokertafel, poolbiljart en bar. Volgens óns zou iedere man thuis zijn eigen trainingsruimte moeten hebben. Om, wanneer hij daar zin in heeft, zich terug te trekken en de meest mannelijke aller bezigheden te praktiseren: zware dingen tillen.

Yoga Kopen? Grote Collectie Bij - Midgaardshop.be

thuis trainen Thuis trainen verschaft je een enorme flexibiliteit ten opzichte van trainen in een sportschool. Natuurlijk, een sportschool heeft vele voordelen. Bij een budgetketen kun je voor iets meer dan een tientje per maand trainen en daar krijg je zeer ruime openingstijden en een enorm aanbod aan cardio- en krachtapparatuur voor terug.

Er kleven echter ook genoeg nadelen aan een sportschool, zoals eerdergenoemde openingstijden, hoe ruim ook. ’s Weekends openen de meeste sportscholen pas om negen in plaats van om zeven uur en als je een echt vroege work-out in je dag zou willen persen, is dat gewoon te laat. Door de lage tarieven die budgetfitnesscentra hanteren, ben je bepaald niet lid van een selecte club.

Als je tot slot niet op loopafstand van je sportschool woont, zijn afstand en reistijd ook een factor. Tot slot is er de coronacrisis, waardoor sportscholen de komende tijd mogelijk vaker voor langere tijd gesloten zullen zijn. Thuis kun je trainen wanneer je wilt. Je betaalt geen abonnementsgeld en hoeft slechts eenmaal te investeren in de aanschaf van je apparatuur.

Afstand en reistijd spelen geen rol - MEDE & HONINGWIJN. En het alleen trainen heeft bijna alleen maar praktische voordelen. Geen wachttijden, niemand die vraagt hoeveel setjes je nog moet doen, niemand die je lastigvalt met tips of kritiek op je uitvoering en techniek… Er is echter een aantal voorwaarden verbonden aan het inrichten van een thuisgym.

Bijzonder veel ruimte heb je niet nodig; wij trainen in een bergruimte van 3×3 meter, en als je geen last hebt van claustrofobie is dat zát. Ten tweede moet je een budget hebben voor de aanschaf van je krachtapparatuur. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Het investeren in kwaliteitsapparatuur betaalt zich op de lange termijn dubbel en dwars uit.

Je kunt bijvoorbeeld je meeste trainingen in je sportschool afwerken en als je eens een keer geen tijd of zin hebt naar de sportschool te gaan, biedt je thuisgym een prima alternatief. Of andersom: je traint thuis en voor wat variatie ga je bijvoorbeeld één keer per week naar de sportschool, om de oefeningen te doen die thuis onmogelijk zijn.

Spiritual & Ritual - Midgaardshop.be

Je hebt dus besloten een thuisgym in te richten. Maar wat heb je (écht) nodig? Waar moet je op letten bij de aankoop? Wij maken je wegwijs in het oerwoud dat het (online) aanbod aan krachtapparatuur is. Halterstang Wat je allereerst nodig hebt, is een (olympische) halterstang met een diameter van 50 mm (niet van 30 mm) (Edelstenen).

Als ruimte een beperkende factor is, kun je kiezen voor een kortere stang van 180 cm. Let wel, met 15 kg weegt deze stang 5 kg minder dan een conventionele halterstang. Let er ook op dat de greepbreedte van een kortere stang smaller is, wat bij verschillende oefeningen een beperkende factor kan zijn.

Maar laten we eerlijk zijn: de meesten van ons squatten of deadliften bij lange na niet zulke gewichten. Let erop dat je een stang koopt waarvan de ‘sleeves’ gelagerd zijn en dat de stang zelf voorzien is van fijne knurling (karteling) voor een goede grip. Dit is vooral belangrijk bij oefeningen als cleans (voorslaan) en snatches (trekken).

Richtprijs halterstang: € 100 Dumbbells Naast een grote halterstang koop je het beste ook twee kleintjes, zodat je met behulp van halterschijven (zie volgende punt) dumbbells kunt samenstellen. Die kun je dan gebruiken voor het (lichtere) dumbbellwerk. Zie dit overzicht van dumbbelloefeningen die je thuis kunt doen. Een alternatief zijn powerblocks, van die verstelbare dumbbells, waarbij je moeiteloos van gewicht kunt veranderen.

De rubberen coating zorgt voor geluiddemping en beschermt het gietijzer én de vloer tegen slijtage, maar slijt natuurlijk zelf ook op den duur. We raden je aan ronde halterschijven te kopen en geen twaalfhoekige. Vooral bij het deadliften heb je liever een ronde dan een hoekige schijf. Het beste kun je in een halterset investeren, dat wil zeggen een halterstang plus halterschijven.

Dat betekent wel dat je bij de zwaardere oefeningen een boel gewichtschijven aan de stang hebt bevestigd. Home gym. Acht aan iedere kant, terwijl je met halterschijven van 20 kg met drie schijven per zijde kunt volstaan om aan de 140 kg te komen. Persoonlijk gebruiken wij het liefst zo min mogelijk schijven vanwege de balans.

Soul Zen Alles Voor Een Leven In Balans - Midgaardshop.be

Als dit ook voor jou geldt, kun je je set misschien het best meteen uitbreiden met een set halterschijven van 20 of 25 kg, of zoals wij hebben gedaan, met een set van 40 kg. Let er wel op dat je schijven met een boring van 51 mm koopt voor je halterstang van 50 mm! Met alléén een halterstang en wat halterschijven kun je al tal van oefeningen doen, zoals deadliften, voorslaan, schouderdrukken, voorovergebogen halterroeien et cetera.

Navigation

Home

Latest Posts

Beveiliging Diploma Halen

Published Sep 10, 22
4 min read

Beveiliging Met Hond

Published Sep 01, 22
10 min read

Personal Coach Haarlem

Published Aug 18, 22
6 min read